Beautiful, Sustainable Building Design

North Narrabeen House

The brief called for a simple house that maximised the open, sun-drenched outlook toward the ocean. A space that called for comfort and functionality as key ingredients, along with an elegant, light and airy feel. Sustainability weighed in as high priority, giving the perfect base with which to design this home.

 

Project Details

The site slopes towards the north-east and the house is built on the rear of the block as the plan was to subdivide the block. This allowed for unimpeded solar access. The call for the house to be lightweight to keep costs down meant that harnessing the power of the sun to warm the house in winter and be screened out in summer was essential.

The house is clad in a mixture of Inex Wallboard left unfinished and Weathertex weatherboards, painted. The house sits on a combination of a block-work rainwater collection tank and steel poles.

Surrounded by greenery and open space, this house will be a lovely, comfortable place to live.

GOT A MINUTE? Talk to us about your next project

captcha